Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs

15. decembrī PIKC RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra 1. un 2. kursu audzēkņi programmas „Latvijas skolas soma” ietvarā devās ekskursijā uz Daugavpili. Audzēkņi apmeklēja Daugavpils skrošu rūpnīcu un Daugavpils cietoksni. Daugavpils skrošu rūpnīca ir vienīgā Baltijā, kur tiek ražota munīcija. Tā ir viena no vecākajām strādājošām rūpnīcām Latvijā ( atklāta 1886.gadā). Rūpnīcā strādā tikai 12 cilvēki, taču uzņēmums savu preci pārdod ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas valstīs. Lielākoties ražo sporta un medību munīciju. Rūpnīcas produkcija palīdz iegūt godalgotas vietas šaušanas sportā.
Vēsturiskajā cehā varēja redzēt kā ražo skrotis. Vislielākos iespaidus sagādāja šaušana. Šautuvē katrs skolēns varēja iejusties šāvēja lomā.
Cietoksnī tika apskatītas vairākas ēkas un būves - Ūdens paceļamā ēka, kur tagad atrodas Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs, kā arī darbojas cietokšņa pārvalde, Nikolaja vārti, kas atzīti par 2014. gada labāko restaurāciju Latvijā, koka tilts, pulvera pagrabi.