Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs

2022. gada nogalē PIKC RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra audzēkņu komanda "Nākotnes dāvana" - Renāts Maksimovs, Roberts Kleščinskis un Arvīds Pizāns, piedalījās Samsung ideju konkursā "Samsung Skola nākotnei/ Samsung solve for tomorrow", kuru organizēja SIA Samsung Electronics Baltics. Konkursā piedalījās jauniešu komandas 3-5 dalībnieku sastāvā no 9. līdz 12. klasei. Šogad jaunieši tika aicināti risināt sabiedrībā aktuālas problēmas,izmantojot tehnoloģijas, radīt ilgtspējīgus risinājumus videi draudzīgai nākotnei.Audzēkņi vairākus mēnešus piedalījas meistarklasēs un attīstīja visdažādākās idejas ,izmantojot dizaina domāšanas metodi. Jaunieši mācījās,kā attīstīt savu ideju, izstrādāt prototipus un prezentēt savu darbu citiem.
Mūsu tehnikuma komanda "Nākotnes dāvana" piedāvāja mobilo aplikāciju, kurā izmantojot karti un tiešsaites diskusijas, cilvēki spēs ātri un efektīvi iegūt informāciju par veidiem, kā var pārstrādāt jebkādus liekos resursus un atrast lieko resursu nodošanas vietas, kur tās pārstrādās,kā arī vietas, kur lietotnes lietotāji var sniegt aktuālu informāciju par to,kur var ziedot jebkādus resursus trūcīgajām ģimenēm vai personām.
Noslēgumā audzēkņi prezentēja savu izstrādāto lietotni, demonstrējot savas radošās spējas, problēmu risināšanas un komandas darba prasmes. Pēc darbu izvērtējuma ,jaunieši saņēma atzinības rakstus par paveikto darbu, žūrijas komentārus un ieteikumus, kā varētu uzlabot un pilnveidot savu ideju, lai to varētu realizēt nākotnē.
 
Samsung 1
Samsung 2